Marathon Rotterdam

Rotterdam Marathon

42 kilometer en 195 meter. GAS erop, de lopers hebben er zin. Slim lopen (REM), de eerste helft zo lopen dat je het tot de Coolsingel volhoudt. Voor de toplopers is er een strak schema, waarbij de hazen het tempo aangeven. De spanning stijgt. Je voelt het wanneer je op de Coolsingel staat. De vlaggen wapperen en de hekken staan klaar. Hoewel ik niet ga lopen, voel ik het in mijn buik.

De start. Het is een prachtige lentedag….voor de toeschouwers. Voor de atleten mogelijk te warm. Als atleet moet je hier rekening mee houden. Taakgericht blijven: voldoende water, voeding, juiste kleding en schoenen en een tempo dat past bij de weersomstandigheden en je eigen capaciteiten. De lopers die te veel GAS geven aan het begin, krijgen de rekening bij 35 kilometer en als ze pech hebben nog iets eerder. Dan slaat te veel REM toe, waardoor het tempo eruit is en er veel tijd verloren gaat.

In het boek GAS en REM in de sport, lees je hoe jij je mentaal kan voorbereiden op een topprestatie. Wat doe je voor de start? Wat doe je als het goed gaat en hoe herpak jij jezelf wanneer het minder gaat? Je coach en je begeleiders lezen hoe ze jou kunnen helpen in de voorbereiding. Zodat ze je helpen sterk aan de start te verschijnen door wat ze zeggen en doen.  Genieten van een prachtig evenement!

Domingos Castro (winnaar 1997), Guido Hartensveld (coach Michel Butter), Eric Brommert (Racedirector),  Jos Hermens (voormalig topatleet en sportmanager).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *